BREAKING EN HORROR: VACCINATIEPLICHT IN NEDERLAND DOET ZIJN INTREDE

KINDEROPVANGORGANISATIE IN TWENTE STELT VACCINATIE NU VERPLICHT VOOR ALLE MEDEWERKERS WAARVAN THANS ‘ROND DE 100 NOG ONVOLDOENDE ZIJN BESCHERMD’. * DE SANCTIE IS ONTSLAG * UIT HET RAMMELENDE ARTIKEL WORDT NIET DUIDELIJK OP WELKE JURIDISCHE BASIS DE VERPLICHTE VACCINATIE PLAATSVINDT -DAT IS WAARSCHIJNLIJK MET OPZET WEGGELATEN OMDAT DIE BASIS ER NIET IS

ALMELO – Medewerkers van kinderopvang Columbus Junior moeten zich vanaf nu laten inenten tegen mazelen. De Twentse organisatie met 52 vestigingen en hoofdkantoor in Almelo is daarmee, voor zover bekend, de eerste kinderopvangorganisatie in Nederland met zo’n vaccinatieplicht. Na recente uitbraken van mazelen is er een maatschappelijke discussie ontstaan over inentingsplicht tegen mazelen bij kinderen die opvangcentra bezoeken. Columbus Junior is dat van plan, maar gaat nog een stap verder. Ook voor personeelsleden is vaccinatie binnenkort verplicht. „Om kinderen in onze opvangcentra maximaal te beschermen tegen de ernstige risico’s van mazelen”, motiveert directeur Sebastiaan Dekkers van Columbus Junior het besluit. Alle medewerkers van deze organisatie, dat zijn er circa 400, moeten aantonen of ze ofwel gevaccineerd zijn of de mazelen hebben gehad.

Eén reactie op “BREAKING EN HORROR: VACCINATIEPLICHT IN NEDERLAND DOET ZIJN INTREDE”

  1. De onnozelheid van Mafkat kent geen grenzen. Dit speelt al heel lang. Tijd terug is er onderzoek naar gedaan. Wat blijkt? 82 procent van de Nederlanders vindt dat de kinderopvang niet-gevaccineerde kinderen mag weigeren. Jammer, Kat. Het volk laat je in de steek.

Geef een antwoord