BREAKING: MAN DIE FRITS WESTER 5 JAAR LANG PER EMAIL BEDREIGDE, VEROORDEELD TOT 60 U WERKSTRAF (20 VW)

FRITS WESTER OVER ZIJN BEDREIGER: ‘IK HOOP DAT DE MAN HULP KRIJGT’ * 51-JARIGE MAN STUURDE OOK DOODSBEDREIGINGEN

Een 51-jarige man die Frits Wester sinds 2014 per e-mail heeft bedreigd, is maandag veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur, waarvan twintig uur voorwaardelijk. “Ik heb dit nooit naar buiten gebracht”, vertelt Wester na berichtgeving door het AD aan NU.nl. “Ik hoop dat de man hulp krijgt.” De veroordeelde man, Remco J., had een eigen politieke partij en wilde meedoen aan de Europese verkiezingen, maar kreeg hiervoor van RTL geen zendtijd. Uit onvrede begon hij toen de e-mails te sturen naar diverse instanties en journalisten. Ook de verslaggever zelf kreeg berichten. Volgens Wester deden deze berichten hem aanvankelijk niet veel, totdat J. ook doodsbedreigingen uitte. “Ik begrijp dat u graag ten onder wil gaan (…) u koos immers voor de dood”, stond er in een van de e-mails.
Wester besloot aangifte te doen. De rechter veroordeelde de man tot de werkstraf van zestig uur en legde ook een contactverbod op. De man gaf toe de teksten te hebben verzonden en zou volgens de rechter lijden aan een psychische stoornis.

4 Replies to “BREAKING: MAN DIE FRITS WESTER 5 JAAR LANG PER EMAIL BEDREIGDE, VEROORDEELD TOT 60 U WERKSTRAF (20 VW)”

 1. Dit is helemaal niet breaking, maar stond al daags voordat u ermee kwam op omroepwest.nl .

  Mocht u zich afvragen wat het verschil tussen deze persoon en u is, enkele voorbeelden:
  – Deze persoon heeft mogelijk verder nog geen strafblad;
  – Deze persoon houd het bij emails, en kwakt niet meermaals per dag alles wat er in hem opkomt op internet waardoor Google vol staat met leugens en laster.

 2. Misschien kunt u uw lezertjes ook even duidelijk maken dat u net definitief veroordeeld bent tot zes maanden celstraf voor laster, smaadschrift en belediging? Of past dat niet bij een ‘journalist’ die ‘louter de feiten’ brengt?

 3. “In zijn uitingen zegt Kat te strijden tegen onder meer netwerken van pedofielen. Kat beschuldigt Gelauff ervan via de NOS-berichtgeving een netwerk van pedofielen te beschermen. Het Hof stelt “dat ieder weldenkend mens, derhalve ook verdachte, de wetenschap heeft dat de tekst niet anders kan worden beschouwd dan een ongefundeerde, ernstige en evident valselijke aantijging richting het slachtoffer die niet voor waar kan worden aangenomen.” Dat bij teksten ook foto’s van Gelauff zijn geplaatst betekende een “grove inbreuk op de persoonlijke levenssfeer”. Kat was zelf niet bij de uitspraak aanwezig, omdat hij al jaren in het buitenland verkeert. Zijn advocaat Thijs Stapel laat per mail weten dat hij met de jongste jurisprudentie in komma zes cijferende declaratie zal gaan voor zijn geleverde obstructie in het belang van het verraderlijke O.M..” BRON

 4. “De man gaf toe de teksten te hebben verzonden en zou volgens de rechter lijden aan een psychische stoornis.”

  Het is een first time offender, hij geeft z’n schuld toe, en er is sprake van een verzachtende omstandigheid: een psychische stoornis.

  Vind je dat de rechter in jouw geval ook de straf moet verlagen op grond van een psychische stoornis?

Geef een antwoord