DEEL 43 VAN MICHA’S SERIE ‘MIJN LEVEN IN 100 BOEKEN’ GAAT OVER DE BAYBASIN-BOEKEN VAN TON DERKSEN

STEUN MICHA BIJ HET VOLTOOIEN VAN DIT BIJZONDERE AUTOBIOGRAFISCHE PROJECT * ALLE SUBSIDIE-POTTEN EN STAATSFONDSEN BLIJVEN VOOR MICHA GESLOTEN OMDAT HIJ ZICH TEGEN DE KINDERVERKRACHTER JORIS DEMMINK HEEFT GEKEERD * DAAROM IS HIJ VOLLEDIG AFHANKELIJK VAN DONATIES VAN BURGERS DIE MET HEM MEE WILLEN STRIJDEN TEGEN DE CRIMINELE HAAGSE EN JURIDISCHE ELITE * STORT EEN BEDRAG OP DE REKENING VAN ONZE STICHTING [via [email protected]]

Mijn contact met Adèle van der Plas, de advocate van Hüseyin Baybaşin, ontstond in 2007. In dat jaar kreeg ik, toen ik in Kazachstan woonde (zie deel 25 van deze serie), een email van Paul de Ridder van uitgeverij De Papieren Tijger, waar ik mijn boek over NRC Handelsblad had uitgegeven in 2004. Als attachment was bijgevoegd de aangifte van Baybaşin tegen onder meer Joris Demmink, waarin werd onthuld, dat zijn complete proces en levenslange gevangenisstraf het gevolg waren van chantage van Nederland door de Turkse regering op grond van informatie over kindermisbruik door Demmink in Turkije. Het stuk zat zo goed in elkaar en bevatte zo veel feiten en omstandigheden, dat ik in een keer wist: this is the real thing. Op 5 april 2007 schreef ik op basis van deze aangifte mijn artikel, waarmee ik mijn entree maakte in de zaak Demmink. Een citaat: LEES VERDER OP DE SITE VAN HET ROB SCHOLTE MUSEUM

Geef een antwoord