VERNEDERENDE EN VERWOESTENDE NEDERLAAG BORIS: HET LUKT HEM NIET DE SCHOLEN TE OPENEN PER 1 JUNI

WERKELIJK ALLES WAT DE ‘OP MIRACULEUZE WIJZE’ VAN CORONA GENEZEN ‘KERSVERSE PAPPA’ AANRAAKT VERANDERT IN EEN STINKENDE BEERPUT VAN INCOMPETENTIE EN CORRUPTIE * BORIS HEEFT DE ONTWIKKELING VAN DE GESTAPO-TRACK-AND-TRACE-APP NU UITBESTEED AAN DE VOORMALIGE BAAS VAN EEN INTERNET-PROVIDER * ZIJN ‘CORONA-BESMETTING’ EN ‘LIEFDESBABY’ ZIJN WAARSCHIJNLIJK FAKE (JACK DE VRIES) EN NET ALS DE ‘ZIEKTE’ VAN AUNT KAJSA BEDOELD OM ZE ‘BESCHERMING TE BIEDEN’ TEGEN KRITIEK OP HUN NAZI-CORONA-BELEID

Wellicht is er her en der in Engeland een schooltje dat de deuren opent voor een beperkte groep kinderen vanaf 1 juni, maar het overgrote deel blijft dicht. En dat is een verwoestende nederlaag voor Boris die begin deze maand met veel aplomb aankondigde dat de situatie in Engeland vanaf volgende maand weer zou ‘normaliseren’. Aanleiding voor deze push van Boris was vooral om de imploderende economie een impuls te geven vanuit de gedachte dat mensen alleen weer aan het werk konden gaan (wat hij ook promootte vanaf 1 juni) als hun kinderen weer naar school kunnen. Aldus ontstond een scherpe tweedeling in de Engelse politiek: zij die de economie voorop stellen willen dat de scholen weer opengaan, maar de ‘corona-fetisjisten’ (zij die voorgeven de ‘gezondheid’ te laten prevaleren) verzetten zich met hand en tand tegen heropening van de scholen omdat dat ‘levensgevaarlijk’ zou zijn. The stay-at-home-message had been too powerful and it became clear to the government that they had failed to win over popular support for their plans to reopen schools aldus de (pro-Boris) Daily Telegraph. Wat nu gebeurt in Engeland (niet in Schotland, Wales en Noord-Ierland waar ze een eigen beleid voeren) is de nachmerrie voor elke regering: complete chaos. Twee cruciale ministers bevestigden deze toestand: Robert Buckland (Justitie) zei: the government must respect and understand that some schools and councils do not think it is safe to reopen. En Priti Patel (BiZa) sprak: schools that refuse to reopen on 1 june will not face nay sanctions for doing so; we have to find a pragmatic and practical solution. Het waren vooral de vakbonden van teachers die zich verzetten tegen heropening waarvan de hysterische en machtsbeluste voormannen (waar hebben we dat eerder gezien in de geschiedenis van het UK?) dood en verderf predikten voor deze ‘poging tot moord’ op hun leden. De grootste vakbond, de NEU (450.000 leden) kwam met een ‘eisenpakket’ van vijf testen en een checklist met 100 boxen waaraan allemaal moet worden voldaan voordat kan worden geadviseerd weer aan het werk te gaan. Andere bonden dreigden local councils met rechtzaken als hun leden zouden worden gedwongen ‘zichzelf te besmetten’ in de ‘scholen des doods’. Deze hysterische vakbondsleiders werden nota bene gesteund door de BMA (British Medical Association) maar die club werd weer teruggejaagd in het hok door de regering en zegt nu (fasten your seatbelts) dat de ‘scholen op 1 juni weer open kunnen als dat veilig en verantwoord is’. Het is eens te meer een bewijs van het opportunisme en de puur politieke agenda die alle beslissingen drijft -met het virus en met science heeft het allemaal geen ene reet te maken.

Het kamp-Boris probeerde met alle macht een counter-narrative te presenteren tegen dat van de hysteriche vakbondsleiders via allerlei hotshots uit de academische en corporate wereld, maar to no avail. De local councils die uiteindelijk aan de knoppen zitten lieten een voor een weten de ‘scholen des doods’ gesloten te houden. Als klap op de vuurpijl wezen ‘peilingen’ uit dat slechts 36% van de ouders het ‘in meer of mindere mate’ veilig achten hun kroost weer naar de ‘scholen des doods’ te sturen.

Geef een antwoord